Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 11:29 |

Općina Centar za Memorijalni centar u Potočarima izdvojila 10.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa predsjedavajućim upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Šefketom Hafizovićem ugovor o realizaciji financijskih sredstava u iznosu od 10.000 KM za rekonstrukciju i sanaciju objekta u kompleksu Memorijalnog centra.

Načelnik Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da u skladu sa financijskim mogućnostima i u budućnosti podržava rad Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

Početkom 2020. godine Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH zajedno sa Službom Memorijalnog centra Srebrenica inicirali su potpisivanje Memoranduma o razumijevanju s krajnjim ciljem da spomenuti dokument bude temelj šire društvene akcije, obaveze i brige za osiguravanje održivosti, razvoja i kontinuiteta Memorijalnog centra.

U konačnici to je rezultiralo potpisivanjem pojedinačnih memoranduma sa predstavnicima općinskih, gradskih i kantonalnih vlasti, među kojima je i Općina Centar, saopćeno je iz Odsjeka za informisanje Općine Centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo