Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 10:55 |

Ambasador Zeko razgovarao s predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Jordana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko sastao se s predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Jordana Abdelmonemom Salehom Al-Odatom s kojim je razgovarao o unaprijeđenju parlamentarne saradnje dviju zemalja i drugim pitanjima od bilateralnog značaja.

Istaknuti su dobri politički odnosi BiH i Jordana, ali i mogućnosti za unaprijeđenje ekonomske saradnje.

Ambasador Zeko je infomirao sagovornika o aktuelnom stanju na putu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, a predstavnik Jordana je istakao punu podršku cjelovitoj i demokratskoj BiH kao i miru i stabilnosti u cijelom regionu.

Tokom susreta su razmijenjena mišljenja o mogućnostima univerzitetske saradnje, uspostavljanja direktne avio linije između BiH i Jordana, otvaranju Ambasade Jordana u BiH, posjeti kralja Jordana Abdullaha II Bosni i Hercegovini, potpisivanju Trgovinskog sporazuma između BiH i Jordana, kao i o drugim pitanjima.

Razgovarano je i o mogućnostima eventualne posjete predsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Jordana Al-Odata Bosni i Hercegovini, što je Al-Odat sa zadovoljstvom prihvatio, istakavši da bi to bila njegova prva zvanična posjeta nekoj stranoj zemlji otkako je preuzeo dužnost, saopćeno je iz Ministasrstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta