Bosna i Hercegovina     | 10.06.2021. 13:18 |

Vlada FBiH usvojila izvješće o analizi primjene uredbe

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. lipnja (FENA) - Vlada Federacije BiH usvojila je izvješće interresorne Radne grupe za analizu stupnja primjene Uredbe o uvjetima koje su poduzeće ili druga pravna osoba dužni ispunjavati u pogledu broja zaposlenih radnika radi obavljanja registrirane djelatnosti.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije danas je zaduženo da provjeri i Vladu informira o tome jesu li federalna ministarstva, u okviru svojih nadležnosti, zakonom ili drugim propisom utvrdili uvjete koje je potrebno da ispunjava pravna osoba da bi mogla obavljati određenu djelatnost, te sadrže li odredbu o minimalnom broju zaposlenih.

Ovo ministarstvo će za Vladu pripremiti Prijedlog uredbe o prestanku važenja Uredbe o uvjetima koja su poduzeće ili druga pravna osoba dužni da ispunjavaju u pogledu broja zaposlenih radnika radi obavljanja registrirane djelatnosti, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kako je obrazloženo, stupanjem na snagu Zakona o gospodarskim društvima, donesenom 1999. godine, prestao je važiti Zakon o poduzećima, s tim da prelaznim odredbama nije regulirano pitanje da li podzakonski akti doneseni na osnovu tog zakona, uključujući i Uredbu iz 1998. godine, ostaju na snazi ili ne.

Međutim, Zakon o gospodarskim društvima propisuje da društvo počinje obavljati svoju djelatnost nakon upisa u registar društava i kada je aktom nadležnog organa utvrđeno da ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti koje donosi nadležno federalno ministarstvo.

Stoga će sva ministarstva u pravilnicima kojim se utvrđuju uvjeti precizirati i broj zaposlenih radnika po pojedinim djelatnostima, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'