Regija     | 10.06.2021. 12:52 |

Okolić i general Gjurčinovski o bilateralnoj vojnoj saradnji BiH i S. Makedonije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10, juna (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić danas je u službenu posjetu primio načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Sjeverne Makedonije generalpotpukovnika Vaska Gjurčinovskog.

Okolić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom odbrambenog sektora Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije te najavio da će plan bilateralne vojne saradnje ove dvije zemlje za 2021. godinu uskoro biti potpisan.

On je naglasio očekivanja da će Bosna i Hercegovina i Sjeverna Mekedonija nastaviti dijeliti međusobna iskustva i pomagati se na putu punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

General Gjurčinovski je istaknuo da su narodi Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine bratski narodi te da očekuje da će se međusobna saradnja dalje širiti u obostranom interesu.

Posebno je naglasio da je Sjeverna Makedonija kao punopravna članica NATO-saveza spremna pružiti svaku pomoć Bosni i Hercegovini u daljim integracijama u međunarodnim organizacijama kolektivne sigurnosti.

On je pozitivno ocijenio upravo okončanu 14. konferenciju načelnika glavnih štabova zemalja Balkana, u formatu B-9, a čiji je domaćin u Sarajevu bio Zajednički štab OSBiH.

Nakon sastanka u sjedištu Ministarstva odbrane BiH, kojem su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i komandant 5. pješadijske brigade OS BiH brigadir Emir Kliko, uslijedio je službeni sastanak generala Gjurčinovskog s načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem u sarajevskom Domu OSBiH, saopćeno je iz MOBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo