Kultura     | 09.06.2021. 17:06 |

Verlab uspješno realizirao evropski projekt iz oblasti vještačke inteligencije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Uposlenici kompanije Verlab uspješno su realizirali evropski Horizon, projekt iz oblasti vještačke inteligencije.

- Projekt je imao za cilj jačanja istraživačko razvojnih kapaciteta naše kompanije u oblasti vještačke inteligencije s ciljem informatizacije i digitalizacije procesa u zdravstvenom sektoru, s posebnim akcentom na medicinske uređaje – navodi se.

U implementaciji tog projekta kompanija Verlab prepoznata je, kako se ističe, kao jedan od evropskih HUB-ova za procese digitalizacije.

-Iako već sedam godina, zajedno sa partnerima u zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine, radimo na unapređenju kvaliteta i sigurnosti medicinskih uređaja (samim tim i konačnih dijagnoza i tretmana pacijentima) ulažemo i dodatne napore da budemo u trendu sa globalnim razvojem i da najbolje međunarodne prakse implementiramo na području Bosne i Hercegovine. Čak šta više, u oblasti testiranja i inspekcije medicinskih uređaja, kao i primjene vještačke inteligencije za predviđanje performansi i potencijalnih kvarova nad medicinskim uređajima, budemo jedan od lidera na globalnom nivou - naglašeno je.

U saopćenju za javnost ističu i da je projektna aplikacija Verlaba ocijenjena kao najbolja u tom evropskom selekcijskom procesu.

- U skladu sa misijom naše kompanije i dalje ćemo raditi na podršci zdravstvenih ustanova u razvoju kvaliteta usluga poboljšanjem pouzdanosti, preciznosti i sigurnosti medicinskih uređaja - navode iz kompanije Verlab.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta