Kultura     | 09.06.2021. 14:18 |

Profesor Radman održao predavanje učenicima Srednje strukovne škole u Livnu

FENA Mario Loncar

LIVNO, 9. lipnja (FENA) - Srednju strukovnu školu Silvije Strahimir Kranjčević u srijedu je posjetio prof. dr. sc. Miroslav Radman koji je nakon upoznavanja s djelatnicima i učenicima održao predavanje o evoluciji u prepunoj konferencijskoj dvorani livanjskog hotela B&M.

Kako je za Fenu kazao ravnatelj Srednje strukovne škole u Livnu Saša Grabovac, posjeta uvaženog znanstvenika je odrađena u sklopu suradnje s Mediteranskim institutom za istraživanje života, čiji je profesor Radman osnivač.

Po riječima ravnatelja Grabovca, predavanje i posjet školi početak su suradnje poznatog znanstvenika, Mediteranskog instituta za istraživanje života (MedILS) iz Splita i livanjske Srednje strukovne škole, prema sporazumu koji je potpisan u travnju ove godine.

Tijekom predavanja učenici su se upoznali s radom Instituta koji je usmjeren u prvom redu na razvoj originalnih, multidisciplinarnih istraživanja na području biologije starenja i bolesti povezanih sa starenjem.

Jedan od glavnih ciljeva MedILS-a je obrazovanje posebne generacije mladih znanstvenika, pa u skladu s tim Institut već deset godina provodi brojne projekte popularizacije znanosti među učenicima i studentima, uz partnerstvo s udrugom Ljetna tvornica znanosti.

- Predavanjem profesora Radmana Srednja Strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna otvorila je još jedna vrata svojim učenicima i djelatnicima koji žele, kroz zanimljive i moderne projekte, napredovati u učenju i biti dio neke bolje budućnosti - kazao je ravnatelj livanjske škole.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom