Sport     | 09.06.2021. 12:21 |

Podrška ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH na Eurobasketu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Hotel Europe Group pružit će podršku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH na predstojećem Eurobasketu u Španiji i Francuskoj.

U prostorijama Košarkaškog saveza BiH danas je potpisan sponzorski ugovor s ovom prestižnom hotelskom grupacijom, čiji logo će na EP krasiti dresove Zmajica.

Ugovor su potpisali izvršna direktorica Hotel Europe Group Berina Bajrović i generalni sekretar KSBiH Amer Čolan, saopćeno je iz KSBiH.

- Ponosni smo na košarkašku reprezentaciju koja našu zemlju godinama predstavlja na međunarodnim takmičenjima. Veliki potencijal leži u sportu Bosne i Hercegovine te sa zadovoljstvom želimo pomoći Košarkaškom savezu BiH i odlasku ženske reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Španiji i Francuskoj. Odlazak na Evropsko prvenstvo je od velikog značaja za pozicioniranje naše države u svijetu kao sportski atraktivne zemlje - kazala je Berina Bajrović.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan istakao je da je podrška itekako značajna za žensku reprezentaciju BiH pred nastup na Eurobasketu nakon 22 godine pauze.

- Uvjeren sam da ćemo opravdati ukazano povjerenje te da će djevojke dostojno predstaviti našu domovinu na smotri najboljih selekcija kontinenta. Također se nadam i nastavku saradnje s Hotel Europe Group u nekim drugim projektima Košarkaškog saveza BiH - kazao je Čolan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'