Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost HRS Široki Brijeg

Saopćenje, FotoFENA/Arhiv

Priopćenje za medije

HRS Široki Brijeg poklonio Gradu aplikaciju “Transparento Široki Brijeg!”

Shvaćajući važnost transparentnog trošenja javnog novca u borbi protiv korupcije, izvlačenja novca putem namještenih nabavki, nenamjenskog i nezakonitog trošenja javnog novca, Hrvatska republikanska stranka prva je stranka koja je pokrenula inicijativu, izradila i poklonila gradu Širokom  Brijegu aplikaciju “Transparentno Široki Brijeg”.

Navedena aplikacija potpuno besplatno omogućuje svim Širokobriježanima uvid u trošenje javnog (njihovog) novaca.

Primjer je sve veći broj gradova u susjednim državama koje uvode aplikacije poput ove, a razlog je opravdan, građani žele i maju pravo znati na što se troši svaka njihova uplaćena marka.

Isto tako Širokobriježani žele znati gdje završava njihov novac kojeg uplaćuju u proračun Širokog Brijega.
Ispred Hrvatske republikanske stranke, na 3.sjednici Gradskog vijeća, Dalibor Ravić, vijećnik GV  Širokog Brijega besplatno je poklonio aplikaciju i pristupne šifre za navedenu aplikaciju. Sada su vladajući na potezu.

Naime, spomenuta aplikacija, nudi uvid u sve troškove i sve račune Grada Širokog Brijega.

Transparentno Široki Brijeg predstavlja prvi korak u borbi protiv korupcije, protiv nepotizma, protiv namještenih javnih natječaja i svih onih ekonomskih boljki našeg grada. Ukoliko aktualna vlast prihvati aktivirati aplikaciju nitko joj neće moći prigovoriti jer će tim činom  potvrditi kako radi transparentno, ali, isto tako, ako ne aktiviraja spomenutu aplikaciju, potvrdit će sumnju u koruptivno i neregularno trošenje javnog novca.
Napominjemo, revizija Grada Širokog Brijega iz 2019. godine dokazala je da se novac građana Širokog Brijega troši netransparentno, nerealno i nezakonito.

Hrvatska republikanska stranka Široki Brijeg

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.