Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje

 

Zbog konstantnih skandaloznih javnih istupa i stavova Milana Tegeltije, bivšeg predsjednika VSTV-a i trenutnog savjetnika Milorada Dodika, javnosti je sasvim jasno ko je godinama unazad upravljao pravosudnim sistemom u Bosni i Hercegovini. Njegovi nasrtaji na državnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, pogrešno i zlonamjerno tumačenje Ustava Bosne i Hercegovine, za svaku su osudu. S druge strane, njegovi posljednji stavovi, to jeste prijetnje i izazivanje nacionalne i vjerske mržnje zahtjevaju reakciju nadležnih organa.

Možda i veći problem od Tegeltijinih stavova jeste činjenica da je na čelu MUP-a Kantona Sarajevo Admir Katica, njegov dugogodišnji prvi saradnik i šef kabineta u dva navrata, a kojeg je na tu funkciju u M:TEL vladi imenovala stranka "NAROD I PRAVDA". Šokantno je da ovakav Milan Tegeltija ima tako važnu polugu, i čovjeka od dokazanog povjerenja, direktno u Vladi Kantona Sarajevo i na čelu policije u Sarajevu. 

Dugogodišnje katastrofalno sudstvo u BIH koje se ističe mnogim nerješenim dokumentovanim kriminalima, zloupotrebom pravosudnog sistema, neistraženim ubistvima, od kojih su i neka jako bolna u Sarajevu, te montiranim optužnicama braniocima BIH je dodatni isključujući faktor da prvi saradnik čovjeka koji je kreirao takav sistem bude ministar MUP-a KS. 

Tražimo od Admira Katice da se odmah, jasno i nedvosmisleno, ogradi od konstantnih rigidnih stavova Milana Tegeltije, kao i da prekine sve kontakte i da se distancira od njega, te da javnosti konačno objasni svoje veze s njim. U protivnom, mora odmah i bez odlaganja da podnese ostavku na mjesto ministra MUP-a Kantona Sarajevo.                                                                 PRESS SLUŽBA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.