Servisne informacije     | 07.06.2021. 09:13 |

Narednih dana u BiH pretežno oblačno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u utorak, 8. juna, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.  

U srijedu, 9.juna, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana po Bosni prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.  

U Bosni i Hercegovini u četvrtak, 10 juna, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom Bosne su izgledni pljuskovi s grmljavinom. U Hercegovini većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'