Ekonomija     | 04.06.2021. 14:25 |

Kordić i Čigoja potpisali Memorandum, najavljena suradnja Mostara i Kine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i direktor Kinesko europskog udruženja za tehničku i ekonomsku suradnju (CEATEC) za inozemne poslove Dragan Čigoja potpisali su u petak u Gradskoj vijećnici  Memorandum o razumijevanju za zajednički prijedlog o suradnji Grada Mostara i Kine, odnosno Grada Mostara i Kineskog europskog udruženja za tehničku i ekonomsku suradnju (CEATEC).

Ovim Memorandumom Grad Mostar priznaje CEATEC kao partnera za razvoj poslovnih i investicijskih odnosa i turističkih kapaciteta prema kineskom tržištu, te da će ovo udruženje biti ovlašteni predstavnik Grada Mostara za suradnju s kineskim tržištem, izvijestili su iz Grada Mostara.

Također, Memorandumom je predviđena promocija trgovine i brendiranja između Grada Mostara i kineskog tržišta, promocija mogućnosti ulaganja u Grad Mostar za kineske investitore, promocija turizma za kineske turističke agencije, lokalne uprave i druge relevantne institucije te uvođenje razmjene visokih tehnologija između Kine i Grada Mostara kao i savez sestrinskih gradova.

Kako je navedeno, CEATEC je već ranije potpisao Memorandum i s Asocijacijom poduzetnika Hercegovine (APH).

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana