Bosna i Hercegovina     | 04.06.2021. 12:51 |

Dodijeljene nagrade u kampanji 'Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards 2021'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Ceremonija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada "Šampioni zaštite prirode 2021" održana je danas u Sarajevu u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša.

Ovogodišnju kampanju je realizovao Centar za razvoj i podršku CRP uz podršku Evropske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

Nagrade su dodijeljene pobjednicima u kategorijama grad/općina/opština, organizacije/NVO/fondacije, poslovni subjekti - preduzeća, fakulteti/škole/obdaništa, građanka i građanin - pojedinci i neformalne grupe građana - građanske inicijative, saopćeno je iz CRP-a.

U kategoriji grad/općina/opština pobijedio je Grad Cazin, J.P. Nacionalni park „Una“ Bihać slavio je u kategoriji poslovni subjekt, dok je u kategoriji organizacije/NVO/fondacije pobijedilo Udruženje građana „Eko-sport“ Šićki Brod, Tuzla.

JU Prva osnovna škola Velika Kladuša slavila je u kategoriji  fakulteti i škole, JU „Dječije obdanište“ Banovići odnijelo je nagradu u kategoriji obdaništa, Armin Amidžić iz Bihaća bio je najbolji u kategoriji građana, dok je u kategoriji neformalne grupe građana - građanske inicijative pobijedila je grupa Rijeke Bosne i Hercegovine „Budi promjena“.

Pobjednicima su dodijeljene plakete „Zlatna Tisa“ a priznanja je uručila Belma Baralija, uspješna mlada sportašica, novinarka i aktivistkinja u promociji zaštite prirode iz Mostara.  

U ovogodišnjoj kampanji je u svim kategorijama učestvovalo 49 nominovanih kandidata koji su zajedno prikupili 24.000 glasova.

Kampanja BH Green Awards 2021 realizirat će se u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – Uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

Projekt, čija je vrijednost 497.085 eura, finansirala je Evropska unije. Projekat realiziraju Centar za razvoj i podršku sa partnerima - Centrom za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) iz Laktaša i Mrežom za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini (MRRBiH) iz Istočnog Sarajeva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo