Kultura     | 04.06.2021. 12:43 |

Otvorene prijave za Treći međunarodni filmski festival 'Avant & Una'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4.juna (FENA) - Treći međunarodni filmski festival „Avant&Una“ bit će održan od 20. do 25. augusta u Bihaću.

Festival nastavlja sa programskim konceptom koji je uspostavljen na prvom izdanju ovog festivala i koji promovira Bihać i rijeku Unu stavlja u centar filmskog dešavanja u BiH i regiji, saopćio je  organizator UG „Bosland“.

Prošlogodišnje izdanje festivala imalo je izuzetan odjek u čitavoj Bosanskoj krajini, ali i u medijskom životu BiH i regije.  Prošlogodinji dobitnici nagrada Grand Prix i Zlatna sirena bili su dugometražni igrani film „Mater“ Jure Pavlovića, dokumentarac „Bugarski san“ Srđana Šarenice i kratki igrani film „Sreća“ Nedima Karalića.

 I u ovogodišnjem izdanju festivala filmovi će se takmičiti u kategorijama: dugometražni i kratki igrani, dokumentarni, studentski, turistički film, kao i programu zvanom „Self-made film“, posvećenom fimova svih kategorija produciranim izvan zvaničnih oblika filmske produkcije.

 Filmski autori i producenti mogu se prijaviti na festival putem globalne filmske mreže Film Freeway/https://filmfreeway.com/BihacAvanturaFilmFestivalAvantandUna. 

Direkcija festivala za građane Bihaća organizirat će i specijalne projekcije na rijeci Uni, tvrđavi Sokolac i Japodskim otocima. Pored filmova, bit će organiziran i niz popratnih filmskih programa – produkcijsko-lokacijski workshop posvećen razvoju praktičnih znanja u filmskoj industriji, kao i workshop posvećen kreativnoj industriji i suradnji između turističke i filmske industrije.

 Partneri festivala su Grad Bihać, Turistička zajednica Bihaća i Nacionalni park „Una“, CKA Charlama, uz podršku Vlade USK, te niza  medijskih kuća iz Bihaća i BiH, saopćeno je.

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo