Bosna i Hercegovina     | 02.06.2021. 19:00 |

Mandra: Ako se Nešić odriče BiH, neka se odrekne i plate koju prima od BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Izjava zastupnika u Parlamentu BiH Nenada Nešića da „član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pokušava Srbe i Srbiju nacrtati zlim“ predstavlja kulminaciju toksične retorike gospodina Nešića, saopćio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra.

Činjenica, ističe, da je član Predsjedništva BiH Džaferović objasnio rukvodstvu Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska proceduru imenovanja visokog predstavnika nije crtanje nikoga zlim, već "besplatna pravna lekcija ljudima koji očigledno ne razumiju ili neće da razumiju kako stoje stvari po Dejtonu".

-Naročito raskošno neznanje u ustavnopravnim pitanjima je pokazao gospodin Nešić, koji očigledno nije ni došao u poziciju da komentariše ovakve stvari, na osnovu kompetencija, već nekim drugim linijama. Neozbiljno je da takva pojava pokušava držati lekcije članu Predsjedništva BiH, navodi Mandra.

S obzirom da se Nešić referirao na primanje plata iz državnog budžeta, Mandra ga poziva da, ukoliko ne osjeća Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom, to potvrdi i djelima – pa neka se odrekne plate koju prima upravo od države Bosne i Hercegovine.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo