Bosna i Hercegovina     | 02.06.2021. 13:49 |

Po nalogu Tužilaštva BiH realizira se akcija kodnog naziva 'Argentina'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Postupajući po naredbi tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici MUP-a RS u saradnji sa MUP-om Unsko-sanskog kantona, u ranim jutarnjim satima proveli su aktivnosti na pronalasku i lišenju slobode sedam osoba osumnjičenih da su vršile krijumčarenje opojne droge “kokain” sa područja EU na teritoriju BiH, a zatim vršili njenu dalju distribuciju na području BiH. 

Prilikom pretresa pronađena je određena količina droge, kao i dokazi o izvršenju krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predate postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima. 

Ova akcija rezultat je dobre i koordinirane saradnje između Tužilaštva BiH, MUP-a RS i MUP-a Unsko-sanskog kantona, a s ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za teška krivična djela kojima se narušava sigurnosna situacija i sigurnost građana u BiH.

Radi se o istrazi koja je realizovana, s ciljem suzbijanja neovlaštenog međunarodnog prometa opojne droge “kokain”. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'