Bosna i Hercegovina     | 01.06.2021. 15:24 |

Matić: Potrebno cijepiti 41.000 osoba iz tri prioritetne skupine

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 1. lipnja (FENA) - Ministar zdravstva Srednjobosanske županije (SBŽ) Anto Matić izjavio je kako je u SBŽ do sada pristiglo oko 15.500 doza cjepiva protiv koronavirusa, te da ta županija tjedno dobiva oko 1.000 novih doza.

Naglašavajući da su prioritet za imunizaciju i dalje stariji od 65 godina, zatim pacijenti na dijalizi i s transplantiranim organima, te druge ugrožene skupine, Matić je kazao da bi, prema procjenama Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a, trebalo cijepiti 41.000 osoba iz tih skupina.

- Nakon njih bi na red trebali doći svi ostali. Mislim da je do sada cijepljeno između 7.000 i 8.000 građana, neki jednom dozom, a neki od njih s dvije - kazao je Matić.

Odgovarajući na pitanje novinara kako će biti odgovoreno na inicijativu da i medijski djelatnici u SBŽ-u budu uvršteni na popis prioriteta za cijepljenje, Matić je kazao da je lista formirana na razini Federacije BiH, ali da će o toj mogućnosti biti raspravljano na predstojećem sastanku Kriznog stožera Ministarstva zdravstva SBŽ-a.

Inicijativu za uvrštavanje medijskih djelatnika u Plan imunizacije u SBŽ-u podnijela je zastupnica u županijskoj skupštini Ljubinka Atanasijević, ukazujući, uz ostalo, na njihov "nemjerljiv doprinos u izvještavanju javnosti o pandemiji koronavirusa i svim posljedicama koje je ona izazvala".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'