Ekonomija     | 01.06.2021. 14:34 |

Smanjuje se broj nezaposlenih na evidenciji biroa za zapošljavanje u SBŽ-u

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 1. lipnja (FENA) - Situacija u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) u posljednja četiri mjeseca se popravlja, jer se smanjuje broja nezaposlenih na evidenciji biroa za zapošljavanje, izjavio je u Travniku vršitelj dužnosti (v.d.) ravnatelja Službe za zapošljavanje SBŽ-a Željko Lončar.

On je na današnjoj sjednici Skupštine SBŽ-a prezentirao zastupnicima Izvješće o radu Službe za zapošljavanje SBŽ-a za 2020. godinu.

Naveo je da je krajem travnja bilo je evidentirano ukupno 34.519 nezapsolenih, što u usporedbi s krajem ožujka predstavlja smanjenje za 313 osoba, odnosno 0,91 posto.

- Nadamo se da će se u ovoj godini, kroz određene ekonomske mjere, stanje dodatno popraviti kada su u pitanju nezaposlene osobe i naknade koje proizlaze iz njihovih prava za materijalnu i socijalnu sigurnost - kazao je Lončar.

Kako je kazao, tijekom prošle godine za naknade u vrijeme nezaposlenosti isplaćeno je 80 posto više novca u odnosu na plan.

- Pošle godine smo u odnosu na planirane veličine isplatili 80 posto više sredstava, a to je u nominalnom iznosu 4,1 milijuna maraka više. Planska veličina nam je bila 5,4 milijuna maraka. Bez obzira na sve uspjeli smo da vlastitim sredstvima financiramo obaveze koje su proizašla iz prava po osnovu nezaposlenosti - kazao je Lončar.

Na sjednici županijske skupštine također je razmatrana Analiza poslovanja Hrvatske bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, čijem su osoblju županijski zastupnici čestitali na uspješnom radu i pozitivnom poslovanju u vrijeme pandemije koronavirusa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom