Bosna i Hercegovina     | 01.06.2021. 14:19 |

Najavljen efikasniji rad na predmetima trgovine ljudima i ilegalnih migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije održan je putem video-konferencije, a na sastanku su sudjelovali predstavnici pravosudnih, policijskih, sigurnosnih i agencija za provođenju zakona sa nivoa države Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i predstavnici međunarodnih institucija koje su uključene u borbu protiv trgovine ljudima.

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić je predsjedavala sastankom Udarne grupe te informirala prisutne o aktivnostima na uspostavi odvojenog odsjeka u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, u kojem će tužioci raditi na predmetima trgovine ljudima i ilegalnih migracija, što će značajno pomoći u efikasnijem radu na predmetima u toj oblasti.

Razgovarano je o aktivnostima nadležnih institucija i agencija u Bosni i Hercegovini u narednom periodu, saradnji sa međunarodnim organizacijama i institucijama u toj oblasti, kao i radu i aktivnostima koje će pomoći poboljšanju statusa Bosne i Hercegovine u analizama koje provode međunarodna tijela i institucije, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'