Regija     | 01.06.2021. 14:02 |

Polaznici Visokih studija sigurnosti i odbrane iz Srbije u posjeti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (ZŠ OSBiH) generalpukovnik Senad Mašović i zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za resurse generalmajor Gojko Knežević ugostili su danas u Domu OSBiH u Sarajevu, desetu klasu polaznika Visokih studija sigurnosti i odbrane Vojne akademije Vojske Srbije.

Prisutnim gostima riječi dobrodošlice uputili su generali Mašović i Knežević, kojom prilikom je  istaknuta izuzetno dobra bilateralna saradnju u oblasti odbrane sa naglaskom na saradnju u oblasti školovanja i obuke, realizaciji zajedničkih vježbi kao i dobra saradnja u domenu međunarodnih i regionalnih foruma.

Polaznici Visokih studija Vojne akademije Vojske Republike Srbije borave u Bosni i Hercegovini od 31. maja do 3. juna, a prema planu posjete obići će Ambasadu Republike Srbije i Staru pravoslavnu crkvu u Sarajevu.

Tokom prijepodneva polaznici su posjetili Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, a svečanom ručku za polaznike ove klase u Domu OSBiH prisustvovali su ministar odbrane BiH Sifet Podžić i zamjenik ministra odbrane Mijo Krešić.

Polaznici Visokih studija sigurnosti i odbrane iz Republike Srbije posjetu nastavljaju obilaskom lokacija OSBiH, gdje će u srijedu posjetiti komandu 6. pbr OSBiH, komandu 3. pješadijskog puka OSBiH, te Logistički centar u Doboju.

U skladu sa dogovorenim rasporedom, planirana je posjeta nekim od kulturnih i historijskih objekata, kao i entitetskih institucija u Banjoj Luci i Doboju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo