Svijet     | 02.06.2021. 09:19 |

Konferencija „1921.-2021.: kako je Komunistička partija Kine promijenila Kinu?“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) – U organizaciji Centra za promociju i razvoj Inicijative „Pojas i put“ i Fondacije društva zajedničkih vrijednosti održat će se online konferencija „1921.-2021.: kako je Komunistička partija Kine promijenila Kinu?“ i na Zoom platformi će okupiti brojne istaknute ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine, koje će razgovarali o kineskom modelu razvoja i kineskom upravljanju kao i vanjskoj politici.

Kako najavljuju organizatori, na skupu će sa kineske strane učestvovati istaknuti profesor Zhang Weiwei, direktor Kineskog instituta Univerziteta Fudan, koji je svojedobno vodio čuvenu debatu sa liberalnim filozofom Francisom Fukuyamom, te Ai Ping, potpredsjednik Kineskog udruženja za međunarodno razumijevanje (CAFIU) te stalni potpredsjednik Kineskog društva za istraživanje duha Yan'an.

U radu konferencije učestvovat će i nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija, nekadašnji predsjednik Predsjedništva BiH i ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić, bivši ministar vanjskih poslova Igor Crnadak, nekadašnji ministar trezora BiH Anto Domazet, nekadašnji ambasadori BiH u Francuskoj, Egiptu, Kini, Rusiji Slobodan Šoja i Amel Kovačević, kao i prijašnji predstavnik BiH u Ujedinjenim nacijama Ivan Barbalić, te direktorica Konfucijevog instituta u Banjoj Luci Ljiljana Stević. Moderator konferencije je izvršni direktor Centra za promociju i razvoj Inicijative „Pojas i put“ Faruk Borić.

S obzirom da je broj gledatelja na Zoom platformi ograničen, organizatori mole da se svi zainteresirani jave na e-mail kontakt@pojasiput.ba kako bi rezervirali mjesto na online konferenciji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo