Sport     | 01.06.2021. 12:21 |

Herceg i Hadžović primili predstavnike ženske rukometne reprezentacije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. lipnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović primili su u utorak predstavnike ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja sutra odlazi u Grčku na predkvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine.

Obraćajući se predstavnicima rukometne reprezentacije Herceg je istaknuo kako je ova Vlada najsnažniji podupiratelj i sponzor sportaša.

"Pred vama je naporan put, a zatim i vrlo zahtjevan predkvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo. Raduje me da ste za mjesto vaših priprema izabrali Mostar i Hercegovačko-neretvansku županiju. To je potvrda da ste u nama prepoznali istinske prijatelje i ljude koji su spremni pomoći. Kao dugogodišnji športski djelatnik dobro znam s kakvim se sve problemima naši športski kolektivi suočavaju i da puno toga ovisi o entuzijazmu i ljubavi nekoliko pojedinaca. Stoga, kao predsjednik Vlade s ponosom mogu istaknuti kako je ova Vlada najsnažniji podupiratelj i sponzor športaša, športskih kolektiva i športa općenito. Cijeneći značaj i ulogu športa mi ćemo, u sklopu naših mogućnosti, s potporama nastaviti i u buduće.  Želim vam uspjeh na ovom turniru i pozivam da se ponovo susretnemo pred vaš odlazak na završni turnir'', kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Ministar Hadžović je izrazio uvjerenje kako će ta reprezentacija promovirati sport i BiH diljem svijeta.

"Čast nam je što danas imamo prigodu ugostiti žensku rukometnu reprezentaciju BiH. Uvijek je lijepo čuti pozitivne športske priče, a jedna od njih je i okupljanje i sudjelovanje na predkvalifikacijskom turniru u Grčkoj. Nadam se kako je ovo početak jedne nove rukometne ere i kako će naša reprezentacija promovirati šport i Bosnu i Hercegovinu diljem svijeta. Stručnom stožeru i igračicama želim mnogo sreće i uspjeha", kazao je Hadžović.

U ime svih suradnika i članova ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na srdačnom prijemu zahvalili su se Slobodan Zadro, dopredsjednik i Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Kao što vam je poznato, mi sutra putujemo u Grčku i na ovom turniru ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno ne ovisi samo od nas. Naš cilj je ostaviti srce na terenu i na najbolji način promovirati rukomet i  Bosnu i Hercegovinu. Sama činjenica da je ovo prvo okupljanje seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon dvanaest godina i prvo zvanično natjecanje držim našim velikim uspjehom", složili su se Zadro i Trlin. 

Radan Rovčanin, izbornik reprezentacije dodao je kako ih očekuje naporan turnir i utakmice s vrlo iskusnim reprezentacijama: Grčkom, Italijom i Latvijom koje, kako je kazao, imaju kvalitetu i kontinuitet i sigurno su u ovom trenutku u prednosti.

"Međutim, mi ćemo se truditi i dati sve od sebe. Ja vjerujem u moje igračice, ovo je početak jedne lijepe rukometne priče", ocijenio je Rovčanin.

Inače, na današnjem susretu su bile nazočne igračice: Edina Denić, Nikolina Čutura, Kornelija Leko, član Stručnog stožera, Radan Rovčanin, izbornik, Slobodan Zadro, dopredsjednik Saveza i Zoran Trlin član Upravnog odbora Rukometnog saveza, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'