Bosna i Hercegovina     | 01.06.2021. 10:10 |

Projektom 'Staza stare pruge' SBŽ povećava kvalitetu svoje turističke ponude

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 1. lipnja (FENA) - U okviru projekta "Staza stare pruge", putem kojeg se razvija 'bike friendly' sustav, u središnjoj Bosni će u lipnju biti održan dvodnevni seminari za predstavnike poduzeća i srodnih sektora u turizmu. 

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević kazao je da je seminar, koji će biti održan u Vitezu i Donjem Vakufu, namijenjen predstavnicima mikro, malih i srednjih poduzeća u turizmu i srodnim sektorima.

- Poziv uključuje i vlasnike smještaja, ugostitelje i seoska domaćinstva, turističke vodiče, sportska udruženja i klubove, turističke agencije, te druge u turizmu i srodnim sektorima. Očekivani rezultati projekta 'Staza stare pruge' su povećana prodaja i prihodi s porastom broja turista i posjetilaca, čime se omogućava zadržavanje poslova, kao i otvaranje novih radnih mjesta - kazao je Matošević.

Projektom "Staza stare pruge" predviđena je uspostava biciklističke staze na stazi stare pruge na području Busovače, Viteza, Travnika, Donjeg Vakufa i Jajca, u kombinaciji s razgledanjem ruralnih područja, gastronomskom ponudom i smještajem.

Predviđeno je, također, poslovno umrežavanje sudionika u "bike friendly" sustavu, kao i digitalizaciju njihovih ponuda.

- Brojne su koristi ovoga projekta, a svako poduzeće može biti dio 'bike friendly' sustava i na taj način otvoriti vrata novim turistima. Pored povećanja učinkovitosti u turizmu i većeg ekonomskog učinka mikro, malih i srednjih poduzeća primarni cilj nam je povećanje kvalitete i turističke ponude i usluga na području SBŽ-a, kao i približavanje standardima EU u oblasti biciklizma - istaknuo je Matošević.

Kako je kazao, projektom "Staza stare pruge" obogaćuje se turistička ponuda, te osigurava duži boravak turista, koji posjete središnju Bosnu tijekom ljeta.

Ovaj projekt financijski podržavaju Europska unija i Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj, u okviru projekta "EU4Business" u BiH.

Seminar će biti besplatan, a bit će održan 8. i 9. lipnja u Vitezu i 15. i 16. lipnja u Donjem Vakufu.

Za sva pitanja zainteresirani mogu kontaktirati Turističku zajednicu SBŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!