Sport     | 31.05.2021. 20:57 |

Dalić: Najbolja solucija biti u svojoj zemlji

FENA Agencije

VELIKA GORICA, 31. svibnja (FENA) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dan uoči prijateljske utakmice protiv Armenije u Velikoj Gorici osvrnuo se na odluku o promjeni kampa hrvatske reprezentacije na EURU te je kazao kako činjenica da će umjesto u Saint Andrewsu boraviti u Rovinju nije utjecala na raspoloženje unutar momčadi.

"Odabrali smo kamp u Škotskoj i bili jako zadovoljni, ali prema preporuci Uefe i po svemu onome što se govorilo, za nas je to bio prevelik rizik. Htjeli smo maknuti tu psihozu sa sebe. Pokušali smo pronaći kamp u Londonu, ali nikako se nisu poklapali hoteli i tereni. Mislim da je najbolja solucija biti u svojoj zemlji, sa svojim narodom. Imat ćemo mir, moći ćemo se koncentrirati", kazao je Dalić, javila je Hina.

Dalić se osvrnuo i na bojazan kako "Vatreini" u Rovinju neće imati potreban mir:

"U Rovinju imamo jako dobar teren i to je najvažnije. Učinit ćemo sve da imamo mir, a daj Bože da bude euforija i da svi dođu u Rovinj. Po tom sam pitanju, međutim, upozorio igrače da moraju preuzeti odgovornost, da smo tu zbog utakmica, a ne zbog euforije i fotografiranja. Međutim, ponavljam, nadam se da će biti euforija i da ćemo biti meta".

Govoreći o sutrašnjoj prijateljskoj utakmici Dalić je najavio da će protiv Armenije pružiti priliku što je moguće većem broju igrača.

"Dat ćemo šansu svima kojima možemo dati, imat ćemo na raspolaganju šest izmjena, igrati na dva načina. Pokušat ćemo nešto isprobati, ali i sačuvati neke ozljedama načete igrače. Važan nam je rezultat, on je taj koji nosi atmosferu, ambijent i donosi potrebno samopouzdanje. Zato ćemo igrati punom snagom, ali rasporediti minute i isprobati dva sustava igre. Armenija je protivnik po mjeri, u posljednje smo vrijeme igrali s najjačim protivnicima, a ona je ipak klasa ispod", dodao je.

Dalić je rekao kako je u posljednje vrijeme na treninzima puno radio na branjenju prekida, segmentu igre s kojim je u proteklom razdoblju hrvatska reprezentacija imala puno problema.

"Pokazali smo igračima svih 11 golova koje smo dobili iz prekida, a to je 28 posto od svih golova koje je Hrvatska primila. Moramo vidjeti gdje smo griješili, gdje nismo dobro reagirali. Već sam dosadan, ali to je pitanje odgovornosti, u duelu i u skoku. Nemamo vremena raditi na snazi, nego na osvježavanju, taktici i prekidima. Pred nama su Englezi, pogledat ćemo njihove dvije prijateljske protiv Rumunjske i Austrije, ali u prvom redu moramo gledati sebe, jer ima puno stvari koje moramo popraviti. Vremena, naravno, nikad dosta, ali najvažnije je da ne bude ozlijeđenih igrača. Vidim na treninzima da je to već puno bolje, svjesni smo da moramo biti puno kvalitetniji, nego što smo bili u kvalifikacijama i u Ligi nacija".

Komentirao je i situaciju s ozljedom Dejana Lovrena.

"Lovren se oporavlja iznad svih očekivanja. Njegova želja i volja su neupitni, ali moramo biti pažljivi. On definitivno ide s nama na Euro, možda neće biti sto posto spreman za prvu utakmicu, ali imamo još dvije utakmice u skupini, a, ako Bog da, bit će ih i u nokaut fazi", zaključio je Dalić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo