Bosna i Hercegovina     | 27.05.2021. 13:37 |

Kordić s predstavnicima Svjetske banke razgovarao o pročistaču otpadnih voda

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. svibnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Mario Kordić održao je video sastanak sa šefom ureda Svjetske banke u Sarajevu Emanuelom Salinas, a tema razgovora bio je pročistač otpadnih voda u Mostaru.

Gradonačelnik je obećao puni osobni i angažman Grada Mostara u cilju iznalaženja rješenja za pročistač te je informirao predstavnike Svjetske banke kako su već poduzete konkretne aktivnosti u tom pravcu.

Tako su već angažirane stručne firme koje će procijeniti koliko je potrebno financijskih sredstava za otklanjanje uočenih nedostataka u probnom radu pročistača, a o čemu se trenutno vodi arbitražni postupak u Haagu s izvođačem radova firmom Aktor iz Grčke, navodi se u priopćenju iz Grada Mostara.

Gradonačelnik je izrazio spremnost da Grad Mostar osigura sredstva i otkloni nedostatke kako bi pročistač dobio uporabnu dozvolu. Također, upoznao je predstavnike Svjetske banke kako Grad Mostar intenzivno radi i na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže kako bi kolektori i pročistač bili u punom kapacitetu te na rješavanju problema oko deponije.

Predstavnici Svjetske banke podržali su angažman gradonačelnika i njegov proaktivni pristup rješavanju tog za Mostar važnog problema.

Također su ponudili pomoć oko rješavanja upravljanja komunalnim poduzećima kroz sustavna rješenja za postizanje njihove održivosti i učinkovitosti.

Izrazili su nadu i uvjerenje kako će se priča oko pročistača završiti na pozitivan način. U tom cilju iskazali su sa svoje strane spremnost pružiti tehničku podršku kako bi zajedno s Gradom Mostarom, Agencijom za sliv Jadranskog mora, te predstavnicima švedskog Veleposlanstva u BiH i predstavnicima UNDP-a, završili ovaj projekt.

Inače, sastanku su pored Kordića i Salinasa, nazočili i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, viši specijalist za vodu i vodoopskrbu pri Svjetskoj banci Igor Palandžić, program asistent Sanja Tanić i službenica za portfolio Samra Bajramović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo