Ekonomija     | 25.05.2021. 17:50 |

Čavara: Ubrzati izgradnju brze ceste Lašva-Travnik-Jajce

FENA Saopćenje

VITEZ, 25. maja (FENA) - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara danas je u Vitezu održao sastanak o temi "Izgradnja brze ceste Lašva - Travnik - Jajce, dionica kroz PC Vitez".

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Vitez Boris Marjanović, ravnatelj Javnog preduzeća "Ceste Federacije BiH" Ljubo Pravdić, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović te ravnatelj Kantonalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove KSB Stipica Oreč.

Čavara je istaknuo kako je sastanak održan s ciljem kontinuiranog praćenja aktivnosti na realizaciji tog projekta i otklanjanja poteškoća i određenih nejasnoća kroz dogovor svih sudionika uključenih u proces realizacije.

Tijekom sastanka posebice je razgovarano o procesu eksproprijacije zemljišta, te je istaknuto da ga je neophodno ubrzati, kako bi se što prije stvorili uvjeti za potpisivanje ugovora za izvođenje radova.

Obzirom da su u međuvremenu izvršene određene izmjene obuhvata eksproprijacije, također je zaključeno da je nužno provesti svu zakonsku proceduru za utvrđivanje općeg interesa, a trenutno se posvetiti postupku eksproprijacije na dijelovima dionice kod kojih je postupak eksproprijacije jasan i bez zapreka.

- Sredstva su osigurana, izvođač radova je izabran, potrebno je riješiti imovinske odnose i onda se može početi s radovima - istaknuto je na sastanku, saopćeno je iz Kabineta predsjednika FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'