Bosna i Hercegovina     | 24.05.2021. 14:10 |

PSBiH-Komisija za vanjske poslove dala pozitivno mišljenje projektu Koridor 5c2

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dala je pozitivno mišljenje i Domu preporučeno davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o grantu (Projekat Koridor 5c2 poddionica: Tunel Zenica - Donja Gračanica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicioni grant iz programa "Evropski zajednički fond za zapadni Balkan".

Data je saglasnost i na Amandman broj 2 na Sporazum o grantu u okviru investicionog granta SIDA-e Munic WatSan zaključenog između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke dana 30. aprila 2013. u Luksmburgu i 14. maja 2013. u Sarajevu, izmijenjenog 25. septembra 2018. godine, kao i na Ugovor o grantu (Projekat Koridor 5c2 poddionica: Buna - Počitelj) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicionu podršku iz programa „Evropski zajednički fond za zapadni Balkan“.

K znanju je primljeno pozivno pismo Piera Fassina, predsjednika italijanske parlamentarne Komisije za vanjske poslove predsjedavajućem Komisije za vanjske poslove Safetu Softiću za učešće na interparlamentarnoj videokonferenciji pod nazivom „Zapadni Balkan između multipolarizma i procesa evropskih integracija“ kao i završna izjava predsjedavajućih komisija za vanjske poslove zemalja koje su učestvovale u međuparlamentarnoj radionici u Rimu, 26. aprila 2021. godine te Zaključak Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz PSBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta