Stranačke aktivnosti     | 22.05.2021. 15:53 |

Saopštenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Ivić: Virtualni svijet SNSD-a ili prodaja magle vlastitom narodu

Vakcinisanje medijskih radnika u Srpskoj je izgleda konačno otvorilo oči svim medijskim radnicima o onome što Demokratski narodni savez ponavlja već mjesecima.

A to je da SNSD-eova vlast u Republici Srpskoj vodi brigu samo o sopstvenom interesu, a ne o interesima i životu građana Srpske. NJima je Republika Srpska po nabavci vakcina i imunizaciji, kao rezultat dobre organizacije vlasti, odmah iza Srbije.

Virtuelno iz ugla SNSD je da tako pričaju i nastoje građane uvjeriti da je tako, nažalost stvarnost je sasvim drugačija i i to su se mogli uvjeriti i medijski radnici prilikom vakcinacije.

DNS je puno puta ukazivao na neregularnosti, bez dovoljno transparentnosti, u borbi protiv korona virusa.

Od 700 medijskih radnika vakcinisano je nažalost samo 30. Bitno je da je uslikano, objavljeno i ostali neka čekaju bolje dane, a „virtuelni svijet“ SNSD ide dalje na red dolazi policija, vjerovatno po istom sistemu.

Kako kažu vakcinacije ide punim tempom, i tako do kraja maja će „virtuelno“ biti vakcinisano svih pet grupa po programu vakcinacija JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Da bi se vakcinisalo svih pet grupa po programi, potrebno je vakcinisati oko 700.000 građana. Samo četvrta grupa, osobe sa hroničnim bolestima je 40% populacije Srpske oko 450.000 građana, treća grupa stariji od 65 godina je preko 200.000 i da neračunamo još zdravstvene radnike, policajce, vatrogasce, i ostale.

U Republici Srpskoj na današnji dan je vakcinisano samo 28.000 građana, dok je prvom dozom 59.000 građana. Razlika je nažalost, po naše građane katastrofalna i očito da je vakcinacija zakasnila i da ide sporo.

Kada uzmete broj građana iz ovih pet grupa, neračunajući ostale građane koji nespadaju u prioritetne gripe, po planu vakcinacije protiv kovida i tempu nabavke vakcina, vakcinacija ovih pet grupa neće biti završena ni do polovine 2022. godine.

To je nažalost gorka istina za građane Republike Srpske i građani je trebaju znati, ovo nije politizacija kako to neki predstavljaju, već istina.

Poštovani medijski radnici pošto ste nažalost na svojoj koži osjetili "VIRTUELNI SNSD SVIJET", svijet u kome istina teško dolazi do svakog građanina Srpske, vrijeme je da pokažete svima kakva je to istina, a ne da virtuelna istina vladajućih stigne do svakog našeg građanina.

DNS je izazvao politički zemljotres i pokrenuo političke promjene u Srpskoj, a vi pomozite nam da izvedemo SNSD iz njihovog "virtuelnog svijeta ljepote i blagostanja" u realan život običnog građanina i da počnu konačno da se ponašaju kao odgovorna vlast za svoje građane ili da odu sa političke scene.

Promjene mogu doći samo ako građani Republike Srpske vide, pročitaju ili čuju pravu istinu.
Potpredsjednik DNS-a,

šef Kluba poslanika DNS-a u NS RS Duško Ivić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana