Kultura     | 21.05.2021. 08:27 |

Izložba 'Naša djeca stvaraju' u mostarskoj Kosači

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. maja (FENA) - Otvaranje izložbe "Naša djeca stvaraju" bit će upriličeno 25. svibnja u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Izložba  je nastala kroz projekt "Reci NE ovisnosti" u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja, nauke i sporta u kojem su sudjelovali učenici 18 osnovnih škola s područja HNK.

Ciljevi projekta su edukacija djece, upoznavanje s kulturnom, povijesnom, prirodnom i tradicijskom baštinom, spoznaja vrijednosti svog identiteta i percepcija kroz likovno izražavanje te sinteza vizualizacije grbova i slika u cilju kulturne promidžbe, naveli su iz Udruge roditelja "Naša djeca 2014". 

Kako su istakli, projektom "Reci NE ovisnosti" upravljao je akademski slikar i profesor likovne kulture Ernesto Markota.

Na izložbi će biti predstavljeno 14 grbova u tehnici keramička glina (terakota) u kiparskoj izvedbi plitkog reljefa koji se u finalnoj realizaciji patinira u boje plemenitih metala, te 12 slika koje predstavljaju prirodne, kulturne i tradicijske znamenitosti Hercegovačko-neretvanskog kantona u tehnici akril na platnu.

"Pored svih otežavajućih okolnosti izazvanih pandemijom covid-19, projekt smo uspješno priveli kraju, a kao kruna svega nastala su reprezentativna umjetnička djela", poručili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo