Bosna i Hercegovina     | 20.05.2021. 17:13 |

Lučić s mještanima Donjeg Hotonja o iznalaženju rješenja za pristupni put

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Miloš Lučić posjetio je danas naselje Donji Hotonj u općini Vogošća na poziv mještana, koji su mu se obratili zbog problema koji već duži period imaju zbog pristupnog puta.

Riječ je o 275 metara puta koji koristi stotinjak mještana, a koji je neasfaltiran i u zimskom periodu vrlo neprisutpačan.

Mještani su se obraćali općini Vogošća da se ovo pitanje riješi, ali su od nadležnih dobili odgovor da to nije moguće zbog neregulsianih imovinsko-pravnih odnosa, jer se put nalazi na privatnoj zemlji i da mještani sami moraju asfaltirati put.

Svih 25 objekata do kojih vodi put imaju građevinske i upotrebne dozvole, a izgrađena je i sva infrastruktura do naselja upravo preko ovog puta.

Ministar Lučić obećao je mještanima da će uputiti dopis načelniku Općine Vogošća kako bi se našlo adekvatno rješenje, jer, kako sami mještani tvrde, u pitanju je grubo kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava.

Do sada ih niko nikada nije posjetio, iako su se obraćali nadležnim institucijama i ministar Lučić je prvi zvaničnik s kojim su direktno razgovorali o ovom problemu, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta