Stranačke aktivnosti     | 20.05.2021. 14:15 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Usvojena inicijativa NS - Do kraja mjeseca refundacija troškova skupih “Covid lijekova”

Još od septembra prošle godine Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo pristižu zahtjevi pacijenata da im se refundiraju troškovi koje su imali zbog kupovine lijekova za liječenje bolesti COVID-19. U martu ove godine Skupština KS usvojila je zaključak Kluba zastupnika Naše stranke kojim se Vladi nalaže da omogući refundaciju što će biti i učinjeno do kraja ovog mjeseca kako su rekli iz Vlade.

Neira Dizdarević, šefica Kluba zastupnika Naše stranke, tim povodom kaže: „S pandemijom smo se na svim poljima, a pogotovo u zdravstvu, susreli s novim izazovima za koja sistem nije imao odgovor, jer se nikad prije s tim nije suočio. Kod prethodne Vlade, uz nesnalaženje u novonastalim okolnostima, s obzirom na to da nije bilo ni ministra zdravstva, nije postojala ni politička volja da se neki problemi rješavaju. Pandemija je korištena kao izgovor za nerad. Pored povrata novca građanima, a ne radi se uopšte o malom iznosu, donošenjem odluke o refundaciji troškova za skupe lijekove koji se koriste prilikom liječenja pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19, jednako je važno da kod trenutne Vlade KS postoji istinska volja da se ovaj problem riješi. To još jednom dokazuje da građani nisu prepušteni sami sebi. Kao Klub Naše stranke ponosni smo što je sve poteklo od našeg prijedloga.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo