Svijet     | 20.05.2021. 11:08 |

Novi izraelski zračni napadi na Gazu

FENA Internet

GAZA, 20. maja (FENA) -  U izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze rano jutros ubijena je jedna a ranjeno 13 osoba, izvještava dopisnik palestinske novinske agencije (WAFA). 

Palestinska novinska agencija prenosi da su izraelski borbeni avioni izveli najmanje 30 zračnih napada na glavne ceste, straže i zemljišne parcele u gradu Gazi, Jabaliji i Khan Younisu. Svi ranjeni evakuirani su u bolnicu na liječenje.

U jednom od zračnih napada uništena je autocesta Saftawi, koja povezuje grad Gazu sa sjeverom Pojasa, kao i druge ceste od značaja koje međusobno povezuju provincije obalne enklave. Posljednji napadi su također nanijeli štetu susjednim kućama, kao i električnim, kanalizacijskim i vodovodnim mrežama.

Izrael je započeo napade na Pojas Gaze 10. ovog mjeseca u kojima je do sada ubijeno preko 230 Palestinaca, a stotine domova sravnjeno je sa zemljom. Preko 50.000 Palestinaca je raseljeno.

Od početka agresije, u izraelskim zračnim napadima srušeno je u potpunosti šest zgrada koje su se smatrale znamenitostima ovog dijela, uništeno je više od 184 stambenih i poslovnih zgrada, uključujući zgrade u kojima su bile smještene 33 medijske kuće.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'