Bosna i Hercegovina     | 19.05.2021. 16:17 |

Blavicki:Suradnja pripadnika OSBiH i OS Sjedinjenih Država na zavidnoj razini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Trećeg dana vježbe "Brzi odgovor 21" pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država izveli su prebacivanje materijalno-tehničkih sredstava sa poligona za obuku OSBiH Manjača na poligon za obuku OSBiH Glamoč, u cilju realizacije bojevog gađanja na toj lokaciji.

- Razmještaj snaga na zadate lokacije je obavljen uspješno. Svi elementi su osigurani i obavljene su pripreme za bojevo gađanje na strelištu poligona Glamoč, koje će se obaviti u naredna tri dana. Međusobna suradnja pripadnika Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD je na zavidnoj razini - izjavio je direktor vježbe brigadir Slaven Blavicki.

Istovremeno, bojeva gađanja pješačkim naoružanjem su nastavljena na strelištu poligona za obuku na Manjači. U skladu s taktičkim procedurama nastavljen je proces donošenja vojnih odluka u cilju organizacije narednih aktivnosti, koje će provoditi Oružane snage BiH i Oružane snage SAD u okviru dijela zajedničkog treninga, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Helikopteri OSBiH i OS SAD i danas su provodili letove za potrebe vježbe.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana