Bosna i Hercegovina     | 19.05.2021. 14:19 |

Komisija PSBiH - Usvojen Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2020. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojila je danas Godišnji izvještaj Centralne banke Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2020. godinu, koji čine Finansijski izvještaj, Izvještaj o aktivnostima Centralne banke i Izvještaj o ekonomskim kretanjima, prethodno je prezentirao guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Članovi Komisije usvojili su i zaključak kojim Domu naroda PSBiH predlažu da pozove Centralnu banku BiH da uloži više napora u izvršavanje zakonom dodijeljenih nadležnosti, uključujući i profitabilno upravljanje deviznim rezervama.

Komisija je usvojila i zaključak kojim Domu naroda PSBiH predlaže da sugerira Upravnom odboru Centralne banke BiH da se politika deviznih rezervi revidira, ne ugrožavajući režim valutnog odbora, i da se prilagodi savremenim tendencijama međunarodnog finansijskog tržišta.

Usvojen je i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana