Bosna i Hercegovina     | 19.05.2021. 11:40 |

Novaković–Bursać na sjednici Komiteta PSSE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSSE) Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na sjednici Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSSE, koja će, u online formatu, biti održana 20. maja ove godine.

Kako je najavljeno iz PSSE, na sjednici Komiteta bit će razmotreni izvještaji, te usvojeni nacrti rezolucija, preporuka i mišljenja iz izvještaja na teme „Jačanje uloge mladih u prevenciji i rješavanju konflikata“, „Prevazilaženje socio-ekonomske krize uzrokovane pandemijom virusa korona (covid-19)“, kao i o temi „Uticaj covid-19 na prava djece“.

Članovi Komiteta raspravljat će i o izvještaju, te predloženim dokumentima o temi „Zdravlje i socijalna zaštita neprijavljenih radnika“.

Na sjednici će biti razmotren i program rada, te prioriteti u radu Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSSE za naredni period, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta