Bosna i Hercegovina     | 17.05.2021. 16:16 |

Tražit će se konsenzus Grada Livna oko presude protiv HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 17. svibnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u ponedjeljak u Livnu razmatrala je Zahtjev za očitovanjem i uputama za postupanje Županjskog javnog pravobraniteljstva u pravnoj stvari tužitelja Grada Livna protiv tuženog Hercegbosanske županije radi naknade štete.

Riječ je o novoj tužbi Grada Livna protiv Vlade HBŽ-a za korištenje zgrade u kojoj je smještena Vlada, zajedno s ministarstvima i tijelima uprave, kao i presudi kojom je Vlada obvezna na iseljenje iz zgrade koju koristi, te naknadi štete, a sve po tužbi iz 2010. godine.

Nakon razmatranja donesen je zaključak kako će Županijsko javno pravobraniteljstvo uputiti dopis, koji će prije toga biti usuglašen na sjednici Vlade, prema Gradu Livnu kojim bi se tražio konsenzus oko izvršavanja presude.

Vlada je na sjednici donijela Odluku o usvajanju Materijalnofinancijskog poslovanja i Izvješća o radu Zavoda za upošljavanje HBŽ-a za 2020. godinu.

Donesena je Odluka o transferu sredstava Agenciji za privatizaciju HBŽ-a za razdoblje 2021. godine u ukupnom iznosu od 240.000 maraka u svrhu financiranja rada te institucije.

Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i uputila ga u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Program utrošaka sredstava tekućih transfera "Subvencije za veterinarstvo" utvrđenih Proračunom HBŽ za 2021. godine u iznosu od 120.000 maraka.

Vlada HBŽ-a donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava "Potpora stipendiranja studenata" utvrđenog Proračunom HBŽ za 2021. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa u iznosu od 50.000 maraka, te odluku kojom se daje suglasnost proračunskom korisniku SSŠ Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna za realizaciju kapitalnih izdataka na poziciji 8213 rekonstrukcija i to 25.882 maraka kao sredstva iz donacije Republike Hrvatske i 6.700 maraka kao proračunska sredstva za sanaciju krovišta školske športske dvorane utvrđenih županijskim proračunom za 2021. godinu.

Donesena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno i Franjevačkom muzeju "Fra Jozo Križić" Tomislavgrad za 2021. godinu, a riječ je o 162.000 maraka.

Na sjednici je donesena Odluka o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava s tekućeg transfera "Ostale potpore pojedincima - Civilne žrtve rata" utvrđenog Proračunom HBŽ-a za 2021. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 360.000 maraka od kojih je 70 posto sredstava za tu namjeno osigurava Vlada Federacije BiH, a 30 posto Vlada HBŽ-a.

Navedena sredstva realizirat će se na temelju Pravilnika o ocjenjivanju oštećenja organizma kod Civilnih žrtava rata i Naputka o načinu isplate novčanih primanja i načinu vođenja evidencije o korisnicima prava u Federaciji BiH.

Donesena je odluka o dodjeli sredstava s pozicije "Izvršenje sudskih presuda za električnu energiju za Županijsku bolnicu u Livnu i Dom zdravlja Tomislavgrad", utvrđene Proračunom HBŽ-a za 2021. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 230.000 maraka.

Od predviđenog iznosa 170.000 maraka ide na izmirenje obveza po Ugovoru po obročnoj otplati duga Županijskoj bolnici "Dr. fra Mihovil Sučić", a 60.000 maraka Domu zdravlja Tomislavgrad.

Na sjednici je donesena odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve HBŽ-a za 2021. godinu u iznosu od 30.000 maraka Stručnim službama Vlade u svrhu jednokratne pomoći Sisačko-moslovačkoj županiji za sanaciju posljedica potresa, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'