Bosna i Hercegovina     | 17.05.2021. 08:53 |

Nagradni konkurs na temu 'Naše sretno okruženje'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Povodom Dana porodice koji se u svijetu obilježava 15. maja, World Vision BiH i pokret mladih Vrijedni pažnje objavili su nagradni konkurs za izbor video radova na temu "Naše sretno okruženje".

Mjere ograničenog kretanja, druženja i sastajanja donesene u cilju sprečavanja širenja virusa korona, promijenile su način na koji žive djeca i mladi širom BiH i usmjerili ih na boravak u užem krugu ljudi. U namjeri da djeci i mladima pruže priliku za kreativno izražavanje i potaknu ih na promišljanje o značaju kruga ljudi u kojem se kreću i odnosima unutar njega, World Vision BiH i pokret mladih Vrijedni pažnje djecu i mlade iz cijele BiH pozivaju da svoje razumijevanje porodice i porodične dinamike izraze video uratkom.

- Znajući da sva djeca i mladi ne žive u svojim biološkim porodicama, te da porodica i porodici slično okruženje imaju različita značenja i nose različita iskustva za različite ljude, zainteresirane potičemo da sa nama podijele svoja jedinstvena razmišljanja o svom sigurnom i sretnom okruženju - izjavila je predstavnica nevladine organizacije World Vision BiH Dragana Bulić. 

Svjesni sve veće važnosti koju nosi digitalna pismenost, učešće u konkursu podrazumijeva poznavanje fukcionalnosti osnovnih aplikacija za izradu videa, te dijeljenje ovih radova putem e-maila ili drugih, za to namijenjenih mreža.

Prijaviti se mogu djeca i mladi iz cijele BiH, od 6 do 25 godina starosti, a izbor najboljih radova će biti selektiran prema starosnim kategorijama.

Video radovi trebaju zadovoljiti propozicije poziva:

- biti u trajanju od 30 sekundi do 1 minute, uključujući i odjavnu i najavnu špicu ili naslov filma;

- osobe koje se pojavljuju u prvom planu u videu trebaju izraziti saglasnost za snimanje koju treba evidentirati odvojenim kratkim video klipom;

- muzika ili zvučni efekti koji se koriste u video uratku trebaju biti u vlasništvu autora ili autorice videa, ili imati odobrenje autora.

Uvredljiv ili sadržaj koji prikazuje nasilje na pozitivan način neće ući u razmatranje.

Rok za slanje radova je 27. maj, na e-mail adresu pokretvrijednipaznje@gmail.com. Objava rezultata biće upriličena na Dan djeteta, 1. juna.

Učešćem u konkursu autori daju saglasnost za korištenje video radova u nekomercijalne svrhe, saopćeno je iz World Visiona BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo