Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS

Saopćenje

Dragojević-Stojić: Mizernim povećanjem plata vlast ponižava zdravstvene radnike

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od 5%. To je samo flaster na ranu koja krvari već dugo, kaže Maja Dragojević-Stojić, član Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

„Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od 5%“, upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni radnike, trebala napraviti sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

„Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na 5% je ponižavajuće i nedopustivo“, poručila je Dragojević-Stojić.

Sektor za politiku i medije

 

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.