Svijet     | 16.05.2021. 12:16 |

AMAN osudio napad na izvještače agencije Anadolija u Jeruzalemu

FENA Saopćenje

NIKOZIJA, 16. maja (FENA) - Alijansa mediteranskih novinskih agencija (AMAN) zabrinuta je za sigurnost novinara u izvršavanju njihovih dužnosti i stoji uz agenciju Anadolija, čija su četvorica novinara teško ozlijeđena tijekom nedavnih događaja u Jeruzalemu.

-Alijansa žali što su opet novinari na meti nasilja obavljajući svoju profesiju. To je pravo informiranja. Pravo potvrđeno u članku 19. Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, navodi se u pismu podrške koju je predsjednik AMAN-a i generalni direktor Alžirske novinske agencije APS Fakhreddine Beldi uputio predsjedniku i generalnom direktoru agencije Anadolija (AA) Serdaru Karagozu, a koje prenosi generalno tajništvo AMAN-a u Nikoziji. 

Više zaposlenika turske državne novinske agencije povrijeđeno je proteklih dana dok su izvještavali o izraelsko-palestinskim sukobima koji su počeli prvo u Jeruzalemu, a potom se pretvorili u ovorenu oružanu konfrontaciju između Izraela i pojasa Gaze. Uprava AA pozvala je medijske organizacije i asocijacije da iskažu solidarnost i osude ove nedopustive napade na novinare.  

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'