Sport     | 15.05.2021. 16:46 |

U Brčkom počeo sa radom streljački klub „Strijelac“

FENA Edin Jašarević

BRČKO, 15.maja (FENA) - U okviru programa obilježavanja 29. godišnjice 108./215. viteške motorizovane brigade Armije RBIH  danas je u Brčkom upriličeno svečano otvaranje prostorija Sportskog društva „Bosona“ i  otvaranje streljane i početak rada Streljačkog kluba „Strijelac“.

Predsjednik Sportskog društva „Bosona“ Amir Sinanović je kazao da to društvo čine tri kluba i to Streljački klub „Strijelac“,  Malonogometni klub „Veterani 92“ i Šahovski klub „Magnus“.

- Prostor za rad streljačkog kluba nedavno smo dobili od Vlade Brčko Distrikta, u međuvremenu smo ga renovirali kako bi ispunio osnovne pretpostavke za normalno djelovanje. Streljana će raditi na pet traka, a u narednom periodu formirat ćemo kategorije naših članova,  od najmlađih do najstarijih, s tim što će nam prioritet biti najmlađi članovi kako bismo u budućnosti mogli formirati  školu streljaštva - izjavio je Sinanović.

Pozvao je u članstvo kluba sve one koji žele da se oprobaju u olimpijskom streljaštvu naglasivši da će povodom zvaničnog početka rada u novim prostorijama članarina biti besplatna do 15. juna.

Svečanom otvaranju prostorija društva“Bosona“ i početku rada Streljačkog kluba "Strijelac" prisustvovao je i bosanskohercegovački olimpijski strijelac Nedžad Fazlija. On je kazao da se u Bosni i Hercegovini veoma malo sportskih objakata otvara u posljednje vrijeme,  pogotovo streljačkih, a da je današnje otvaranje streljane i početak rada kluba dobra polazna osnova  za ozbiljan rad društva u budućnosti.

- Rad s mladima je posebno važan, a kad se ozbiljno radi i kada se pokažu rezultati tog rada, onda će to biti prilika i za otvaranje većeg objekta u kojem će se moći organizirati velika državna takmičenja. A Brčko koje je poznato po vrhunskim sportistima i olimpijcima, to zaslužuje - izjavio je Fazlija za Fenu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana