Kultura     | 15.05.2021. 12:43 |

Produžen rok za prijave na Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans

FENA Saopćenje

SARAJEVO,  15. maja (FENA) - Produžen je rok za prijave na četvrto izdanje Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), pa autori i produkcijske kuće svoje radove mogu prijaviti do ponoći 31. maja.

Četvrti AJB DOC Film Festival bit će biti održan od 10. do 14. septembra u Sarajevu i/ili online.

Prijave za četvrto izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na oficijelnoj festivalskoj stranici.

Zvanična selekcija AJB DOC Film Festivala, takmičarska i netakmičarska te program AJB Prikazuje, bit će predstavljena početkom septembra.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene nagrade u tri ustanovljene kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom