Bosna i Hercegovina     | 14.05.2021. 14:31 |

Obilježen Dan općine Usora i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora

FENA Saopćenje

USORA, 14. svibnja (FENA) - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Usore te prigodnim programom obilježen je Dan općine i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Program je počeo otkrivanjem ploče na Mostu usorskih branitelja. Stari most s jednom prometnom trakom bio je veliki prometni problem za stanovnike i gospodarske subjekte koji su na lijevoj strani obale rijeke Usore.

Novi i suvremeni most na rijeci Usori, koji je uspješno završen protekle godine, spaja dva dijela istoimene općine, odnosno naseljeno mjesto Alibegovci s naseljima Žabljak i Tešanjka na desnoj obali, te magistralnim putem Doboj – Teslić, priopćio je HDZ BiH.

Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a BiH, u kojem su uz predsjednika stranke Dragana Čovića bili i dužnosnici svih razina vlasti, položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima Usore, a zatim je nazočilo svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojom je predsjedao Anto Matić.

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić prezentirao je projekte koje je osigurala općinska uprava i one koji su realizirani uz pomoć viših razina vlasti u proteklih godinu dana.

- Napredak je vidljiv. Nastavljamo s ulaganjima u mlade, u obitelj, infrastrukturu kao i nove investicije uz podršku drugih razina vlasti koje su uvijek spremni pomoći i pomažu zahtjevima općine Usora - poručio je načelnik Anđelić.

Na svečanoj sjednici godišnja plaketa općine Usora dodijeljena je ministru gospodarstva u Vladi Zeničko-dobojske županije Zlatku Jeliću za aktivno zalaganje u realizaciji projekata iz oblasti gospodarstva i drugih oblasti u kojima je općina Usora imala suradnju.

Javno priznanje počasni građanin općine Usora uručena je Draganu Čoviću, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, za posebne zasluge u promicanju potreba i interesa općine Usora, kao i potporu u realizaciji brojnih kapitalnih projekata važnih za razvoj te općine.

Čović je zahvalio na uručenoj nagradi te je obećao nastavak potpore i završetak projekata značajnih za lokalnu zajednicu.

Dodao je kako će HDZ BiH i HNS svojim političkim djelovanjem stvoriti uvijete da se Hrvati u čitavoj BiH "osjećaju svoji na svom".

- Ovih dana vodimo pregovore koji će se razvijat i kroz naredne dane kako bi kroz izborno zakonodavstvo osigurali da konstitutivan narod, jednakopravan narod, hrvatski narod u BiH ima legitimne predstavnike koji će štiti interese Hrvata u svakom dijelu BiH. Hrvati će isto tretirati Hrvata Posavine, ovog djela Bosne, Središnje Bosne, kao i Hrvate Hercegovine - poručio je Čović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo