Bosna i Hercegovina     | 14.05.2021. 13:36 |

Salkić: BiH, mir i sloboda najvrjednije tekovine koje su nam ostavili naši šehidi

FENA Saopćenje

BRATUNAC, 14. maja (FENA) - Prigodnim vjerskim programom, uz prisustvo porodica šehida, Bošnjaka iz Podrinja, predstavnika Islamske zajednice i izabranih zvaničnika, danas je u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu obilježen Dan šehida.

Obilježavanju je prisustvovao i potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić, koji je položio cvijeće i odao počast bratunačkim šehidima.

Vjerski dio programa je predvodio Elvir ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Potpredsjednik Salkić je kazao da zauvijek moramo biti zahvalni šehidima naše domovine, te da u svakoj prilici i na svakom mjestu iskazujemo posebnu pažnju porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima.

- Danas, drugog dana Ramazanskog bajrama, se s posebnim emocijama i ponosom sjećamo naše braće, rođaka, saboraca, komšija i prijatelja. Danas obilazimo naše šehitluke i sa velikim bolom se sjećamo najboljih sinova naše domovine. Oni su ugradili ono najvrjednije što su imali, svoje živote, u temelje naše domovine Bosne i Hercegovine i na tome im moramo biti zauvijek zahvalni - istaknuo je Salkić.

Po njegovim riječima, najbolji način da im se zahvalimo jeste da ih nikada ne zaboravimo, da obilježavamo Dan šehida, da našoj djeci i unucima prenosimo ono što smo doživjeli, da nastavimo izgrađivati prosperitetnu i jedinstvenu državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će vladati mir i sloboda i u kojoj će svi građani, na svakom njenom pedlju, imati jednaka prava i jednake mogućnosti.

- Jer, naša domovina Bosna i Hercegovina, mir i sloboda su najvrjednije tekovine koje su nam ostavili naši šehidi.

U svakoj prilici i na svakom mjestu, moramo iskazivati posebnu pažnju prema našim porodicama šehida, našim ratnim vojnim invalidima i našim demobilisanim borcima. To je naša obaveza. Sve dok to budemo činili nećemo iznevjeriti emanet koji smo preuzeli, a to je da poštujemo one koji su se borili za ovu zemlju i da poštujemo naše šehide koji su dali svoje živote za našu domovinu - rekao je potpredsjednik Salkić, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo