Servisne informacije     | 14.05.2021. 08:30 |

U BiH jutros pretežno oblačno vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su registrovani pljuskovi na području Hercegovine, Krajine, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 0, Ivan-sedlo i Sokolac 8, Livno 9, Tuzla 10, Drvar, Jajce i Srebrenica 11, Bugojno, Doboj, Mostar, Sarajevo, Trebinje i Zvornik 12, Gradačac i Sanski Most 13, Stolac i Zenica 14, Banja Luka i Bihać 15, Bijeljina i Neum 16 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936hPa, za 6hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su izgledni povremeni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U Sarajevu djelomično vedro. Povremeno kiša može padati od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana