Bosna i Hercegovina     | 13.05.2021. 12:36 |

U mostarskoj 'covid bolnici' dvoje umrlo; u HNŽ-u 25 pozitivnih

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. svibnja (FENA) - U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u posljednja 24 sata preminule su dvije ženske osobe iz Mostara, a u istom razdoblju na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zabilježeno je 25 pozitivnih na koronavirus.

Preminule se dvije ženske osobe iz Mostar, jedna rođena 1946. godine i druga rođena 1933. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 43 bolesnika, od kojih je 11 na invazivnoj i troje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su dva i otpušteno isto toliko pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a testiran je 301 uzorak. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 25, i to: 13 iz Mostara, po jedno iz Jablanice, Čitluka i Stoca, četvero iz Konjica, dvoje iz Neuma te troje iz Čapljine.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 38 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1461 rješenje. Ukupno je izdano 36530 rješenja, priopćio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana