Bosna i Hercegovina     | 13.05.2021. 08:10 |

Muftija Kudić: I nakon ramazana zadržati lijepo ponašanje i ostati u molitvi

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 13. maja (FENA) - Vjernici u Unsko-sanskom kantonu (USK) su u svim džamijima i mesdžidima klanjali Bajram-namaz, a centralna svečanost održana je u Gradskoj džamiji u Bihaću. Bajram-namaz predvodio je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić, koji je vjernicima u hutbi poručio da i nakon svetog ramazana zadrže manire lijepog ponašanja i ostanu u skrušenoj molitvi.

- Ovo je najbolje vrijeme za zajedništvo. Zato obratite pažnju na svoje najbliže, nastavite svima pomagati u okviru svojih mogućnosti i ostanite u skrušenoj molitvi. Zadržite manire lijepog ponašanja, ljudski se ophodite prema svima, te tako olakšajte i sebi i drugima ovo izazovno vrijeme. Nastavite tamo gdje ste stali u svetom mjesecu ramazanu -riječi su Mehmeda ef. Kudića.

Bihaćki muftija je podsjetio i na važnost poštivanja sutrašnjeg Dana šehida, odnosno odavanja počasti najhrabrijim braniocima Bosne i Hercegovine.

- Naši šehidi moraju nam biti uzor, jer su za ono što su najviše voljeli i poštovali, kao i za našu slobodu i budućnost, položili svoje živote. Zato je najmanje što mi možemo učiniti, da drugog dana Bajrama budemo na mezarlucima i šehidskim obilježjima, te zajedno uz molitvu odamo dužno poštovanje-  dodao je muftija Kudić.

Bajram-namaz u svim džamijama i mesdžidima Unsko-sanskog kantona klanjan je uz strogo pridržavanje aktuelnih epidemioloških mjera.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana