Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 16:08 |

Općina Ilidža će podržati rad Memorijalnog centra sa 25.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić i zamjenik predjedsjedavajućeg Općinskog vijeća Samir Avdić, posjetiili su danas Memorijalni centar Srebrenica gdje su se susreli s direktorom Emirom Suljagićem te su imali priliku vidjeti rezultate rada Centra, upoznati mlade istraživače i saznati više o planiranim aktivnostima za 26. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Muzur je potvrdio da će Općina Ilidža u svom godišnjem budžetu planirati redovno izdvajanje od 25.000 KM za potrebe podrške aktivnostima Memorijalnog centra.

- Posjeta Srebrenici uvijek sa sobom nosi jednu težinu, ali ovog puta mi je lakše, kada vidim mlade ljude koji rade, kada vidim koliko se napravilo na toj kulturi sjećanja na genocid nad Bošnjacima sigurne zone "Srebrenica", koliko smo napravili zajedno iskoraka da društvo i svijet ne zaborave juli 1995. - kazao je Muzur.

Suljagić je naveo da se obećanjem podrške Općina Ilidža pridružila koaliciji općina i gradova koje redovno pomažu njihove aktivnosti.

- Zahvalni smo im na tome, a posebno na činjenici da je načelnik Muzur izrazio zanimanje i poštovanje za ono što je urađeno - poručio je Suljagić, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom