Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 16:10 |

Obilježen Dan 3. pješadijskog puka OSBiH i Dan VRS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 12. maja (FENA) - Komanda 3. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) danas je u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, uz prisustvo najviših zvanica iz političkog i javnog života, obilježila Dan 3. pješadijskog puka OSBiH i Dan Vojske RS.

Obilježavanju, upriličenom povodom 29. godišnjice formiranja VRS-a i 16. godišnjice postojanja 3. pješadijskog puka OSBiH, prisustvovali su predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH general-major Gojko Knežević, kao i drugi predstavnici političkog, javnog i vjerskog života, organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, te druge zvanice i gosti.

Ovogodišnje obilježavanje započelo je parastosom poginulim borcima VRS-a i civilnim žrtvama Odbrambeno-otadžbinskog rata, kojeg su u Spomen-sobi VRS-a služili sveštenici Pravoslavnog dušebrižništva, nakon čega su zvaničnici položili vijenac i cvijeće te tako odali poštu junacima Odbrambeno-otadžbinskog rata, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

- Obilježavanje ovog značajnog datuma iz novije istorije srpskog naroda prilagođeno je trenutnoj situaciji prouzrokovanoj virusom COVID-19, te završeno uz poruku da će se ovaj sudbonosni datum i u narednim godinama dostojanstveno obilježavati i tako njegovati kultura sjećanja na VRS i njene borce, a sve zarad budućih pokoljenja - navodi se u saopćenju.

Dan 3. pješadijskog puka i Dan VRS-a obilježen je i u Prijedoru, Bijeljini i Bileći, u organizaciji pješadijskih bataljona baziranih na tim lokacijama.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom