Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 14:19 |

Kenan Dautović preuzeo dužnost načelnika općine Travnik

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 12. svibnja (FENA) - Novoizabrani načelnik općine Travnik Kenan Dautović u srijedu je zvanično preuzeo dužnost od dosadašnjeg općinskog načelnika Admira Hadžiemrića.

Dautović je izjavio da će se tijekom načelničkog mandata truditi da ne razočara građane, te je najavio da će njegov prvi potez sljedećeg tjedna biti "formiranje udarne grupe za informacijske tehnologije, koja će okupit znanje i iskustvo s kojima raspolaže općina Travnik".

- To je nešto u čemu nam je potreban snažniji iskorak. Iduće sedmice ćemo, također, napraviti ured za pisanje projekata u kojem ćemo okupiti sve kapacitete koji postoje u općini tako da možemo aplicirati na što više projekata. Potreban je i dinamički plan legalizacije objekata na platou Babanovca, kako bismo to oprihodovali, a već smo izdali i zadatak dorade regulacionih planova za poslovne zone. Imamo, također, u planu uvezivanje mjesnih zajednica koje su ogroman potencijal i koje treba osnažiti u organizacijskom smislu - kazao je Dautović.

Rekao je da će poduzeti sve kako bi što prije došlo do završetka izgradnje srednjoškolskog centra, te je najavio i intenzivniju komunikaciju s medijima, naglasivši da građani trebaju znati što se događa u općinskim institucijama.

Dosadašnji načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je da je zadovoljan urađenim u proteklim godinama, ističući, uz ostalo, aktivnosti na razvoju infrastrukture.

- Općina nije nikome dužna i sve svoje obaveze redovno izvršava. Naravno, punjenje budžeta zbog pandemije nije kao što očekujemo i smanjeni su prihodi. No, racionalnim radom i trošenjem i ova godina može biti završena dobro i da budu realizirane sve preuzete obaveze - kazao je Hadžiemrić.

Kenan Dautović, umirovljeni brigadni general Oružanih snaga BiH i predavač na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, pobijedio je kao kandidat Stanke demokratske akcije 11. travnja na prijevremenim izborima za načelnika općine Travnik.

Načelnički izbori u Travniku ponovljeni su nakon što je na sam dan održavanja lokalnih izbora, 15. studenoga prošle godine, preminuo kandidat SDA Mirsad Peco, koji je tada dobio najviše glasova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo