Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 13:20 |

U Brčkom obilježen Međunarodni dan medicinskih sestara/tehničara

FENA Saopćenje

BRČKO, 12. svibnja (FENA) - Međunarodni dan medicinskih sestara/tehničara obilježen je u srijedu na Trgu mladih u Brčkom u organizaciji Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH u suradnji s Javnom zdravstvenom ustanovom "Zdravstveni centar Brčko", Udrugom "Medicinar", Udrugom doktora obiteljske medicine i Crvenim križem Brčko distrikta BiH.

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić svim zdravstvenim radnicima čestitao je ovaj dan i zahvalio je svima onima koji se nalaze na prvim linijama u borbi protiv pandemije.

"Kada govorimo o pružanju usluga u našoj javnoj zdravstvenoj ustanovi kao i privatnim zdravstvenim ustanovama moramo istaknuti da su zdravstveni radnici, posebno srednji medicinski kadar, medicinski tehničari i sestre, na samom udaru i pandemija je pokazala da je neophodno da u idućem razdoblju moramo povećati taj broj zdravstvenih radnika, ali osigurati i bolje uvjete njihovog rada. Također, Odjel će insistirati da se mora nastaviti i kontinuirana edukacija medicinskih tehničara, odnosno sestara", kazao je Šadić.

Glavni medicinski tehničar u Domu zdravlja u Brčkom i predsjednik Udruge "Medicinar" Elvedin Duran istaknuo je kako je pandemija dodatno pokazala značaj medicinskih sestara u mehanizmu liječenja i pružanja zdravstvene skrbi pacijentima.

"Sestra nosi veliku odgovornost, ali naspram odgovornosti i posla koji obavlja, ona, nažalost, ne zauzima položaj u društvu koji bi trebala zauzimati. Potrebno je da uložimo dodatne napore da jačamo sestrinstvo, da jačamo tu struku kako bi sestre bile što educiranije i kako bi mogle odgovoriti svim zahtjevima koje liječenje i zdravstvena skrb traži od nas u društvu", kazao je Duran.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara/tehničara na Trgu mladih organizirano je i besplatno mjerenja šećera u krvi i tlaka, kao i razgovor s građanima o procesu cijepljenja u Distriktu, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana