Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 10:31 |

Kadrić i Domić čestitali Ramazanski bajram

FENA Saopćenje

BRČKO, 12. svibnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i dogradonačelnik Anto Domić uputili su čestitku  u povodu završetka ramazanskog posta i nastupajućeg blagdana Bajrama.

"Svim muslimankama i muslimanima čestitamo Ramazanski bajram sa željom da ovaj blagdan bude poticaj širenju tolerancije, solidarnosti, povjerenja i suradnje među ljudima. Nakon Ramazana, odabranog mjeseca, mjeseca ibadeta i posta koji su muslimani i ove godine proveli u znaku kušnje, moleći se za utjehu, nadu i milost Svevišnjeg, stigla je i radost Bajrama, jednog od najvažnijih islamskih blagdana.

Kao što znamo u ovom mjesecu nije se samo postilo od hrane i pića, već se dodatno jačalo strpljenje i disciplina zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, istovremeno moleći se svi da nas slično iskušenje više nikada ne zadesi.

Želimo vam da sa svojim najmilijima i najbližima podijelite blagdansku sreću, ali i da se osjeti suština, smisao i poruka koju nalaže ovaj veliki blagdan", navodi se u čestitki gradonačelnika i dogradonačelnika Brčkog.  

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'